Udvikling på dagsordenen

I sidste uge tog vi til Kulturmødet på Mors. Arrangementer som Kulturmødet kan give dig muligheden for at profilere dig og samtidig samle inspiration.

Det som vi dog så i år, som en overskrift for vores oplevelse af Kulturmødet, var udvikling.
Vi deltog i mange debatter, og på trods af de forskellige emner der blev taget op, blev diskussionen ofte ledt hen på samme problematik. Hvad end det var uddannelse, økonomi, politik, formidling eller teknologi, var der konsensus om, at udvikling og forandring i dansk kultur er nødvendigt.udvikling

I en debat om dansk teaters udfordringer, blev det tydeligt, at prioriteringer var forskellige. Nogle mente udviklingen skal komme fra græsrodsgrupper og at disse skulle have mere spillerum. Andre mente, at samarbejde på tværs af scener og teatertraditioner bør være i fokus, når det handler om teatrets fremtid.

At fremtiden allerede er her, blev dog nævnt som værende den største udfordring. Skuespiller og iværksætter, Sandra Yi Sencindiver, mente at teatret burde byde på mangfoldighed. Lige så vel som at teatre søger mangfoldighed blandt publikum, skal teatre have en masse forskelligt at byde på – ligesom Netflix, som hun påpegede. Det Kgl. Teaters teaterchef, Morten Hesseldahl, fremhævede også, at det ikke er hos teatrene imellem, man skal lede efter konkurrencen. Det er i alt det andet, som kulturen nu har at byde på. I en mere generel diskussion om kunst og kultur, påpegede Asta Wellejus, direktør for Die Asta Experience, at dansk kulturliv er bagud. At eksempelvis de digitale platforme ikke har begrænsninger, og hvis vi skal kunne følge med, er det om at komme med på vognen.

Vi er spændte på, hvor dansk kultur er om 10 år. Mange kunstnere vil lede os hen på noget nyt, anderledes og hyper teknologisk! Andre har måske fundet frem til, at der stadig ligger noget unikt i det analoge og traditionelle. Vi ved i hvert fald, at vi vil være med!

Kulturmødet præsenterede en masse spændende problematikker. Flere af dem, vil vi berøre i de kommende blogindlæg, og dykke mere ned i hvert enkelt emne. Følg med her på bloggen, Facebook>>,Twitter>> og på Instagram>>

 

0