Tag del i debatten!

Snart skal vi på Kulturmødet i Nykøbing Mors. Fra arrangørernes side bliver der i høj grad lagt op til at diskutere dansk kultur anno 2014. Det er vi bestemt tilhængere af! Med det lille samfund som Danmark jo er, må man konstant gøre plads til at stille spørgsmål og være omstillingsparat.

Kulturmødet

Fotografi: Lars Dahl, Dahl Photography

 

Vi er spændte på, hvad et initiativ som Kulturmødet kan betyde for debatten. Der er inviteret mange prominente, spændende og dygtige mennesker inde for dansk kultur. Folk som i det hele taget påvirker den kulturelle udvikling, med fokus på enten kunst eller på erhverv.  Det synes vi især er interessant, da vi mener, at man i 2014 bliver nødt til at tænke nyt. Vi bliver nødt til at bryde barrierer imellem de forskellige faggrupper og se hvor vi kan lære fra hinanden – og drage nytte af hinanden, ikke mindst.

Vi er også interesseret i, hvordan man kan åbne debatten endnu mere.  Kulturmødet er et åbent arrangement og ’menigfolk’ kan deltage i debatterne. Du behøver altså ikke være minister eller direktør for en kulturinstitution for at være med. Men vi spørger nysgerrigt: er alle kulturelle segmenter repræsenteret? Alle har hver især et ansvar for selv at få sit indspark med i debatten, men måske man kunne kigge på flere aktive tiltag for at få fat i dem der ikke, som bl.a. sådan nogle online-nørder som os,  som det første ser #kulturdk i deres twitterfeed eller læser debatsektionen i Politiken? For at komme videre, må vi høre fra alle grupper. Både de der er på vej med noget nyt, men endnu ikke er brudt igennem i det kulturelle segment, og også de der måske ikke selv står bag et kulturelt produkt eller projekt, men som bruger det og ser værdien i det.. Så hermed en opfordring: Få din mening frem og udnyt arrangementer og de fora, der giver dig muligheden for at møde andre, der kan udfordre og inspirere dig! Du kan være en del af løsningen og ved at engagere dig, kan du påvirke både dit og det generelle danske kulturbillede.

 

kulturmødet

Fotografi: Lars Dahl, Dahlphotography

Vi glæder os til Kulturmødet og til at høre flere input om, hvad der rører sig i de forskellige faggrupper og institutioner. Det er et godt initiativ, som vi håber vil favne bredt og biddrage til en ny og mere åben tilgang til dansk kultur. Og så ser vi  selvfølgelig frem til at vise, hvad vi kan og hvad vi mener, kan være en sund fremtid for dansk kunst og kultur. Forslag har vi masser af!

 

 

0