Synlighed, sociale medier, samarbejde – og Svendborg?

Gennem sommeren har vi haft mange gode oplevelser med hvordan udveksling af erfaringer og meninger, kan danne nye, konstruktive rammer for kulturen.

En af disse var selvfølgelig Kulturmødet, som vi tidligere har skrevet om. En anden, men lige så interessant, var da vi i juni tog en tur til Svendborg og vores samarbejdspartnere på BaggårdTeatret, Svendborgs Egnsteater. Forinden havde vi sendt invitationer ud til byens erhvervsfolk, til et møde der skulle kombinere flere ting: Først og fremmest, ville vi sætte fokus på samarbejde. I en mindre by som Svendborg, tror vi, at hvis man vil bevare eller skabe en plads på det kulturelle Danmarkskort, må man gøre sig synlig. Byen har utroligt meget at byde på – både kulturelt og erhvervsmæssigt. Den møder dog også fra tid til anden udfordringer. Derfor tror vi, at ved at lade “byen” tale sammen, på tværs af kulturel og erhvervsmæssig baggrund, kan man skabe en grobund for et stærkere fællesskab og dermed et stærkere ansigt udadtil. Da BaggårdTeatret er en af vores samarbejdspartnere, tog vi selvfølgelig udgangspunkt i dem. Teatret tænker nyt, innovativt og er i konstant udvikling. De er bl.a. begyndt at lave forskellige projekter der udover at tiltrække besøgende til teatret, inddrager og samarbejder med lokale virksomheder, som den lokale restaurant eller byens boghandel. Her nævnes blandt andre Baggårdsbutikken og B-Times. BaggårdTeatret arbejder konstant med udvikling, og på fortsat at gøre teatret relevant for endnu flere og skabe sammenhængende oplevelser for alle.
Udover dialog om samarbejde, gav vi også nye fremmødte erhvervsrepræsentanter nogle redskaber i, hvordan man kan gøre brug af storytelling på sociale medier og også på den måde skabe mere synlighed. 

Vi tror på, at hvis vi samler ideer på tværs af erfaringer og viden, kan vi muligvis skabe noget, der er større end blot rammen for den enkelte kulturinstitution. Vi havde en spændende dag i Svendborg og håber, at Svendborggenserne kan se mulighederne i dialogen og på den måde skabe mere opmærksomhed om den kulturelt blomstrende smukke by.

Her er lidt billeder og indtryk fra dagen:

 

0