Hvad er meningen med de sociale medier?

Forleden morgen sad jeg foran computeren. Udenfor styrtede regnen ned og i min lejlighed bredte sig en dejlig duft af friskbrygget kaffe. Som så mange andre dage, startede jeg morgenrutinen på computeren. Her kommer jeg rundt om alt fra sociale medier og online nyhedssider. Bl.a. loggede jeg på twitter, et medie der, synes jeg, er for overset og undervurderet blandt mange danskere. Jeg bruger Twitter til holde mig opdateret omkring diverse debatter, hashtag-trends – alt fra ren underholdning til mere fagnørdede tweets.

Jeg er vild med twitter!

Twitter er blevet et af de online-nyhedssider, jeg tjekker dagligt. For dem af jer der ikke er bekendt med Twitter, så lad mig kort prøve at forklare, hvad det går ud på: På Twitter bliver du ikke venner med folk, som man gør på Facebook. På Twitter følger man folk, institutioner og hvad der ellers er derude. Her, behøver man altså ikke at have en forudgående relation, på samme måde som mange føler, man bør have på Facebook.

Når man skriver en opdatering, har man kun 140 tegn at gøre godt med. Specielt på dette medie er hashtagget (#) slået igennem. Når man logger ind på siden, kan man ude til venstre se, hvilke hashtags der bruges meget i øjeblikket.

Man kan vælge bare at læse nyeste tweets fra de personer og institutioner som man følger, eller man kan vælge at være mere opsøgende i specifikke debatter ud fra hashtags – som fx #kulturdebat, #kulturdk og #dkkultur.

Jeg bruger mest Twitter til at læse og følge med. Det er noget vi nogle gange glemmer at gøre, fordi vi har så travlt med at fortælle om os selv, at vi glemmer at sætte os ind i, hvad der foregår rundt om os.

Hvad er meningen med sociale medier?

I forbindelse med et foredrag som Anders Lund Madsen (på Twitter kendt som @Fedeabe) skulle holde om sociale medier, stillede han forleden et spørgsmål i et tweet: Er der nogle derude, som ved, hvad meningen er med de sociale medier?

Hertil kom der mange bud – alt fra kattebilleder (desværre), til at møde og forstå andre mennesker, til selvpromovering og jobs. Jeg sad selv og begyndte at tænke mig om… Hm… Det var egentlig et godt spørgsmål. Et ret komplekst og individuelt spørgsmål. Måske ét, alle vi som netop er aktive på de sociale medier, må sprøge sig selv: Hvad er meningen med sociale medier for mig?

Sørg for at være afklaret omkring din brug af sociale medier. Adskil med fordel dine private profiler fra dine professionelle. Uanset hvor godt du kender dine kunder og kollegaer, så er det langtfra dem alle, der er interesserede i dit privatliv. Vær opsøgende! Twitter kan hurtigt blive en lang række ligegyldige kommentarer, men hvis du bare begynder at lede, findes der en masse interessant stof, du kan gøre brug af – privat og professionelt.

#smdk #dkkultur #ViSesPåTwitter – Find os på @innovativkultu 

 

 

0