Boost de kreative tanker – 8 gode råd til ny inspiration

Er du gået i stå i dit arbejde, og kan du hverken få nye idéer eller komme videre med de gamle? Ligner alt det du finder på dine sædvanlige idéer? Har du svært ved at se ud over dine vante arbejdsmetoder? Så har du brug for inspiration.
Vi løber alle tør for idéer engang imellem, og oplever, at vi ikke kan se nye muligheder nogen steder. Her er 8 gode råd til de tidspunkter, hvor hjernen er gået død, og du har brug for at blive boostet med ny inspiration og sætte gang i din kreative tankegang.

kreativitet

1# – Vær ukritisk

Nogle gange kan man blokere for nye idéer, hvis man kritisk fejer alle forslag af bordet. Giv dig selv lov til at finde på masser af idéer – måske også nogle som er knapt så gode. Det kan være lige nøjagtig disse, som bringer dig frem til nye erkendelser og utraditionelle måder at gøre tingene på. Lad dine tanker flyde – brainstorm og skriv, tegn og indtal alt, hvad der falder dig ind.

2# – Dyrk kulturen
Arbejder du kreativt og kunstnerisk er det vigtigt at få nye indtryk ofte. Husk derfor jævnligt at tage på museer, i biografen, i teatret og til koncert. Lad dig inspirere af andres idéer og projekter og følg med i, hvad der rør sig. Genbrug hellere end gerne effektive metoder og redskaber, men kopier aldrig indhold – mind dig selv om, at du skal lade dig inspirere til at skabe dit eget udtryk.

3# – Del dine idéer
Nogle gange sker det, at man sidder helt alene og udvikler idéer. Når man gør det, er der kun én hjerne, der arbejder og kun én synsvinkel i spil. Snak med dine venner og kollegaer om dine idéer og fortæl dem, hvad du arbejder med. De vil helt sikkert have et helt andet syn på dit arbejde, end du selv har – og det er altid sundt at få nye vinkler på sine idéer.
Kan du ikke få fat på dine venner, kan du altid få inspiration ved at gå ind på nettet. Har du selv et nyttigt råd, så del det her, eller via Twitter.

4# – Research dine idoler
Skriver du bøger, så kig nærmere på, hvad dine yndlingsforfattere gør i deres skriveproces. Er du designer, så besøg din yndlingsdesigners hjemmeside og se de nyeste kollektioner. Arbejder du med produktion, skal du måske undersøge, hvordan andre producenter arbejder. Tag gerne en hurtig google-søgning og bliv inspireret af andres produktioner og arbejdsmetoder.

5# – Slap af og lav noget helt andet
Hvis du er gået helt død og ikke kan finde på mere at skrive, tegne, udvikle eller ordne, skal du nogle gange bare give slip. Har man først ramt muren og er træt og udmattet, er det bedre at give sig selv fri og tage en slapper end at piske sig selv videre.
Lav en kop kaffe/te. Spil et spil på din telefon. Løb en tur. Sov på det og vend tilbage til projektet i morgen. Giv dig selv lov til at geare ned og lad inspirationen komme til dig.

6# – Musik
Den letteste måde at få inspiration på – og samtidig slappe af og give tankerne frit spil – er ved at høre musik. Find dit yndlingsnummer frem, opdag nye kunstnere ved at følge dine venner på Spotify eller sæt en gammel plade på som lækker baggrundsmusik.

7# – Kom ud
Sidder du meget og arbejder de samme steder for eksempel på dit hjemmekontor, kan det være en god idé at skifte location. Er du i en storby, så tag din bærbare med ud på en café eller bar, slå dig ned på en af de mange læsesale bibliotekerne tilbyder, eller sæt dig uden for i solen. Når du skifter sted, får du luft- og miljøforandring, som kan åbne for nye tankemønstre.

8# – Søg udfordringer og leg
På nettet og i din App Store findes der en hel del tjenester og programmer, som er designet til at hjælpe dig med at generere idéer og tænke kreativt.
På hjemmesiden www.plinky.com får man hver dag stillet et nyt spørgsmål og bliver tvunget til at finde på nye idéer. På hjemmesiden kan du gemme alle dine egne svar – og følge dine venners.
”The Concept Maker” er en app til din iPhone, som ligeledes tvinger dig til at generere idéer ved at løse kreative udfordringer – f.eks. ved hjælp af et ”idéur”, hvor du skal udvikle idéer på tid. Sådan kan du øve din hjerne i at tænke mere kreativt.

 

Alle brænder ud nogle gange, og det er forskelligt fra person til person, hvordan man bedst får sat gang i den kreative tankegang igen.
Næste gang du er helt tom for inspiration og ikke kan finde på nye idéer, kan du jo genlæse dette blogindlæg. Du kan også gå på opdagelse i vores mange andre inspirerende blogindlæg. God Fornøjelse!

 

Vi vil også meget gerne høre lidt fra dig

Hvad gør du selv når du mangler inspiration i hverdagen? Hvad inspirerer dig? Hvordan bruger du kreativitet i dit arbejde? Hvilke redskaber anbefaler du?

Del meget gerne dine tanker, oplevelser og historier herunder.

 

0