9 påstande om fundraising som er vigtige at kende fakta på!

 

Herunder er samlet 9 udvalgte påstande om fundraising.

Måske du selv kender til påstandene eller har hørt dem fra dine kollegaer eller venner. Sandheden er at én enkel forkert påstand kan være skyld i at;

  • Du aldrig kommer i gang med at fundraise
  • Du har forestillinger om fundraising der gør det er uopnåeligt for dig
  • Dit afsæt med fundraising ikke bliver en god oplevelse

vores fundraisingworkshop. arbejder vi naturligvis også med påstande, myter, gamle mønstre og forestillinger om ens egne fundraisingprocesser.

 

De 9 påstande om fundraising som er vigtige at kende fakta på er;

#1

Påstand; Det er svært at finde midler!

Fakta: Det behøver ikke at være svært at finde midler, men det kræver tid, research og flid at matche projekter med fonde sådan at man finder puljer.

 

#2

Påstand; Man kan ikke fundraise alene.

Fakta: Jo det kan man godt, men du kommer længst hvis du sætter det rette team og så I sammen projektstyrer hele processen fra a-z, året rundt. Men hvis du ikke har et team, så brug det ikke som stopklods og som undskyldning, det er bare at komme i gang!

 

#3

Påstand; Jeg synes at mit projekt er SÅ unikt at jeg tænker at det nemt vil få kronerne til at rulle ind.

Fakta: Ja det tror vi faktisk også på, men det kræver ALTID et grundigt formidlingsarbejde, hvis du vil sikre dig at modtagerne ser lige så stort potentiale i projektet som du selv kan se.

 

#4

Påstand; Jeg søger bare 3 af de største fonde og så lander jeg nemt i alt 100.000,- kr.

Fakta: Ofte skal man søge mange forskellige fonde og puljer før end man kan lande det beløb man mangler for realisering.

 

shutterstock_295683041#5

Påstand; Fondene giver KUN midler til deres venner fra deres egne netværk.

Fakta: Fondene arbejder professionelt og lægger ikke følelser i udvælgelsen. De ser på projekterne, institutionerne og organisationer som mulighed for et professionelt partnerskab, og den slags skal matches 360 grader rundt.

 

#6

Påstand; Hvis jeg bare beder om et ekstra stort beløb, så skal jeg nok få nok til at mit projekt kan realiseres, fordi fondene giver alligevel altid mindre end man søger om.

Fakta: Medarbejderne hos fondene er professionelle til at læse budgetter og kan sagtens se hvis budgettet ikke matcher ansøgninger og projektet og så kan I, i værste fald, blive valgt fra og blive set som useriøs. Så hold dig til de faktiske tal, og stol på deres professionelle vurdering.

 

shutterstock_68697250#7

Påstand; Hvis jeg blot vedhæfter en masse bilag, billeder, videoer mm. Så bliver det nemt for fonden og se på indholdet.

Fakta: Du skal kun lægge det mest relevante med i ansøgningen for fonden har mange ansøgninger og vil ikke nå alt materialet hvis du fylder alt for meget på. Keep it simple!

 

#8

Påstand; Jeg kan da ikke ringe til fonden og bede om sparring på min ansøgning.

Fakta: Fondene har travlt så du skal være præcis og kort i din samtale og du skal gøre din research af fonden rigtig godt inden du ringer, men JO du kan godt ringe og høre om dit projekt matcher fonden inden du ansøger den.

 

#9

Påstand; Jeg er kunstner så jeg skal ikke bruge min tid på at fundraise, det er langt bedre med en professionel fundraiser.

Fakta: Det tager tid, meget tid at sætte sig godt ind i projektet, institutionen og organisationen. Det kan godt være at du ikke selv er god til skriftlig formidling, men du er som oftest den som bedst kan fortælle om indholdet med passion, vision og godt kendskab. Og jo du kan også godt selv fundraise – det er ikke rocket science! Det handler altid om indholdet, om projektet matcher fonden og om det skaber stor nok værdi for andre end jer selv.

 

Byd selv ind!

Værsgo’ 9 påstande som er vigtige at få ryddet af vejen med det samme.

Listen kunne ganske givet være dobbelt så lang, så måske du kan tilføje nogle flere?

————-

 

Ps. Hvis du vil i gang med fundraising allerede i dag, så det en god idé at starte med din strategi. Få en gratis undervisningsvideo om fundraisingstrategi med 4 essentielle nøglepunkter på siden her>>

 

Inspireret? - Få flere tips til din kulturledelse her!