250.000 kr af én omgang!

I maj 2010 modtag jeg en mail med tilsagn om, at jeg havde fundraiset 250.000 kr til et ungdomsteater-projekt fra én pulje. Det var jo i sig selv helt vildt fantastisk, og vi som var bag projektet, blev naturligvis meget glade for alt det, som det kunne være med til at skabe for vores projekt.

For mig var det ikke kun det, at det lykkes for os at få så flot en pulje, men det var også det at ansøgningen (og indholdet på den), rent faktisk var den som fik puljen hjem.

fundraisingDet var ikke en pulje, som man normalt lige kigger efter, når man laver teater eller arbejder med unge, men sommetider kan det virkeligt godt betale sig at kigge alle kringelkroge og anderledes puljer igennem for at se, om man ikke kan finde en sammenhæng mellem projekt og pulje.

Jeg fandt denne pulje hos Fødevareministeriet som havde en pulje til udvikling af børn og unge i landdisdrikterne. Hvem skulle lige vide at denne pulje fandtes og passede så godt til vores projekt?! Det var vel en blanding af tilfældigheder, åben dialog (dvs. at snakke med alle om at man søger penge) og så god research.

Noget af det som jeg også brugte meget tid på, var netop vores ansøgning og især opbygningen af indholdet. Jeg ved jo ikke, hvad det var, der gjorde det positive udfald, men det lykkes i hvert fald at få belyst projektet på mange leder og kanter.

 

Derfor vil jeg dele med dig 4 tips til fundraising, om hvordan du kan skrive en god fondsansøgning:

1. Start med at beskrive hvad du søger, evt. hvor meget i kr. og til hvilket projekt. Helt øverst i ansøgningen! Sådan at man ved, hvad det drejer sig om med det samme. Lad vær med at gemme det tilsidst i nederste hjørne – alle ved jo, at du søger en portion penge, så lad vær’ med at lade som om, at det ikke er vigtigt.

2. Uddyb dernæst hvordan du/i tidligere har arbejdet med projekter af denne størrelse og art og også gerne, hvad det har betydet for jer som organisation. Det er vigtigt for fonde at vide, at hvis de rent faktisk bevilliger jer en pulje, at i så ved, hvordan i håndterer pengene og at det forløber som aftalt. Det kan I bl.a. vise ved at sammen ligne med lign. tidligere projekter.

3. Beskriv kort hvilke teater/forening/organisation/projekt i er og hvad i har lavet tidligere. Listen skal være kort og blot det bedste og sidste nye. Uddyb hellere hvem i er og hvordan i skiller jer ud.

4. Fortæl tilsidst hvad den støtte I søger, vil kunne gøre for jeres projekt og hvordan det vil kunne være med til at skabe nyt og udvikle. Det er godt at få en uddybning af, hvordan at puljen rent faktisk kan gøre en markant forskel, og at det nytter en masse at give noget til netop jer.

 

Pøj pøj og må pengene flyde ind til dig og dit gode projekt!

 

0